Collectie Museum W digitaal te bekijken

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Schilderij van Gijs Frieling, uit 1997.

Museum W in Weert is een huis vol verhalen die hun oorsprong vinden in een zeer afwisselende collectie. Het kloppend hart van de collectie heeft door zijn historische oorsprong twee gezichten: regionaal en religieus. Een groot deel van deze collectie is nu in een digitale databank publiekelijk toegankelijk. De werken zijn via een speciale zoekpagina op www.museumw.nl te bekijken. Weekkrant VIA publiceert maandelijks in de rubriek ‘Van nul tot nu’ de mooiste verhalen, met een toelichting door conservator John van Cauteren. 

De hele collectie van Museum W zelf bestaat uit 15.000 verschillende museumstukken, grotendeels kunstschatten en gebruiksvoorwerpen van de Nederlandse Orde der Minderbroeders Franciscanen in Nederland. Ook omvat de collectie erfgoed uit Weert en de regio (van archeologie tot moderne kunst), een verzameling hedendaagse kunst en voorwerpen uit het atelier ‘Kunstwerkplaatsen Esser’. Dit laatste documenteert de werkwijze van een belangrijk Weerter edelsmid atelier voor met name religieus vaatwerk tussen 1838 en 2018.

Een greep uit de collectie

Maandelijks publiceert de weekkrant VIA een verhaal uit de collectie van Museum W. Wil je meer stukken bekijken? Op de website www.museumw.nl vind je een enorme variatie van objecten. Geniet van de mooiste, leukste, spannende of meest inspirerende kunstschatten van Museum W. Met de filters kun je o.a. zoeken op basis van zoekwoorden, materiaal, jaartal en maker. De databank is continu in ontwikkeling en met regelmaat worden nieuwe verhalen toegevoegd over van alles en nog wat uit de collectie: historische voorwerpen, rariteiten en kunstwerken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie