Franciscusfeest in Weert

Algemeen Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Vanaf het jaar 1461 wordt Franciscus van Assisi, de kleine Arme van Assisi, vereerd op de Biest in Weert. Ook dit jaar bieden 3 en 4 oktober weer een prachtige gelegenheid om deze inspirerende figuur en zijn boodschap te herdenken. Zijn spirituele radicalisme, liefde voor de natuur, toewijding aan de armen en streven naar vrede zijn ook in deze tijden buitengewoon relevant.

Programma

Dinsdag 3 oktober, 19.00 uur

Herdenking van het sterven van Franciscus. Geniet van een Choral Evensong in het koor van de Paterskerk, met muzikale ondersteuning van Capella sine Vinculis onder leiding van Bea van der Kaaij. Na de dienst is er gelegenheid voor een ontmoeting onder het genot van een glas wijn.

Woensdag 4 oktober

9.15 uur: Eucharistieviering in het koor van de Paterskerk.

11.00 tot 14.00 uur: Eten met Franciscus in het (uitverkochte) Franciscushuis. Een unieke gelegenheid voor samenzijn, gezamenlijk eten, muziek en genieten.

15.00 uur: Dierenzegening rond het Franciscusbeeld. Franciscus wordt ook gevierd als vriend van de dieren, in het kader van Werelddierendag. Elk jaar trekt dit evenement vele baasjes met hun huisdieren. Heb je een huisdier? Je bent van harte welkom.

20.00 uur: Lezing door minderbroeder Gerard Heesterbeek ofm over het leven en de betekenis van Franciscus van Assisi. Een introductie op deze bijzondere man, zijn zoektocht naar God, zijn liefde voor mensen en zijn betekenis als man van vrede.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit rijke programma vol spiritualiteit, gemeenschap en inspiratie. De boodschap van Franciscus is universeel en spreekt tot allen, ongeacht afkomst of geloofsovertuiging.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie