Gemeente Weert wil informatieborden langs invalswegen vernieuwen

Algemeen Weert 6 reacties 1 min. leestijd
Verouderd en defect informatiebord

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Weert heeft aangekondigd dat ze een nationale openbare aanbesteding willen starten voor de vervanging van verouderde digitale informatieborden langs de invalswegen van de stad.

De huidige borden, die al 15 jaar dienst doen, vertonen ernstige slijtage en technische problemen, waardoor slechts vier van de zes nog functioneren. Het verouderde 2G-datanetwerk zal binnenkort niet meer ondersteund worden.

Met de nieuwe digitale borden wil de gemeente niet alleen haar eigen communicatie verbeteren, maar ook verenigingen, citymarketing en lokale ondernemers ondersteunen. Ondanks de uitdagingen van de Covid-19 pandemie hebben verenigingen in 2022 nog steeds veelvuldig gebruik gemaakt van deze borden. De gemeente streeft ernaar dit communicatiemiddel gratis beschikbaar te houden voor verenigingen en niet-commerciële organisaties, terwijl een commerciële aanbieder zorgt voor kosteloze plaatsing en financiële afdracht aan de gemeente. Het kost de inwoner van Weert dus ook verder niets.

De nieuwe digitale borden zullen rekening houden met de groene omgeving van Weert, duurzaamheid, en circulariteit. De gemeente hoopt dat deze borden zullen bijdragen aan het vergroten van de zichtbaarheid van Weert als een bruisende stad vol mogelijkheden voor inwoners en bezoekers.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties