Komend weekend nachtelijke werkzaamheden aan het spoor

Komend weekend voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor in Weert. Deze werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd en kunnen omwonenden enige hinder opleveren.

Las- en slijpwerkzaamheden

Op zaterdag 30 september tussen 01.15 en 06.30 uur wordt er gelast en geslepen tussen de Parallelweg 68 en Sint Maartenslaan 19 en tussen de Hoolstraat 14 en Parallelweg 167. Datzelfde gebeurt op zondag 1 oktober tussen 01.15 en 06.30 uur tussen de Beelenhofweg 1 en Van Bommelstraat 4. Het spoor wordt op deze locaties gelast en geslepen om de treinen weer soepel te laten rijden. Omwonenden kunnen enige vorm van geluids- of lichtoverlast ervaren.

Nieuwe spoorstaven

In de nacht van zondag 1 oktober worden tevens de spoorstaven vernieuwd tussen de Parallelweg 201 T-1 en Parallelweg 170 T-1 en tussen de Oude Graaf 20 en Beelenhofweg 3. Hier worden de nieuwe spoorstaven onder hoge temperaturen aan elkaar gelast. Daarna wordt de las bijgeslepen en helemaal glad gemaakt om de treinen soepel te laten rijden. Omwonenden kunnen van deze werkzaamheden enige hinder ervaren in de vorm van geluid en trillingen.

Maaiwerkzaamheden

Direct na het weekend, vanaf maandag 2 oktober om 23.00 uur tot dinsdag 3 oktober om 07.00 uur vinden er maaiwerkzaamheden plaats tussen de Oude Graaf 20 in Weert en Schoolstraat 11 in Heeze. Hier wordt dan de berm naast het spoor onderhouden door gras te maaien en onkruid te bestrijden. Daarmee verbetert het zicht van de machinist en neemt het risico op bermbranden die ontstaan door vonken af. Ook van deze werkzaamheden kunnen omwonenden enige geluidshinder ervaren.