Prima start voorronde KNVB-beker van SV Laar

Foto door Jan Lemmen

De poulefase van de KNVB-beker is voor amateurclubs een soort generale voor de start van de competitie. Nadat SV Laar in oefenwedstrijden tegen de eersteklassers Someren en Susteren een prima resultaat had behaald – respectievelijk een 4-1 overwinning en een 2-2 gelijkspel – moest het voor de beker afgelopen weekend in Maastricht tegen de VV Maastricht West aantreden.

Vanaf de aftrap kwam Laar gevaarlijk voor het doel van de Maastrichtenaren. Al in de 8e minuut scoorde Jurre Neijnens op aangeven van Folkert van Gansewinkel. Zonder de andere SV Laar-spelers iets tekort te willen doen, was het tweede deel van de eerste helft het feestje van nieuweling Jordi Beelen. In de 27e minuut scoorde hij met een kopbal, in de 36e minuut schoot hij uit de rebound een bal binnen en in de slotminuut van de eerste helft zette hij de ruststand op 0-4.

In de tweede helft bleef SV Laar gevaarlijk. Folkert van Gansewinkel bepaalde in de 51e minuut de eindstand van VV Maastricht West – SV Laar op 0-5.


Een bijdrage van Jan Lemmen