Brandweer rukt uit vanwege stookvuur in Nederweert

Nederweert – Woensdag rond 13:25 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een melding van een buitenbrand aan de Wessemerdijk in Nederweert.

Het alarm werd gegeven door een medewerker van de handhaving die op dat moment in de buurt was. Deze persoon merkte dikke rook op, afkomstig van een stookvuur dat zich bevond ter hoogte van de Schoorbrug. Uit voorzorg werd de brandweer gewaarschuwd om het incident te onderzoeken en indien nodig in te grijpen.

Binnen enkele minuten na de melding arriveerde de brandweer op de locatie. Ze spraken met de eigenaar van het terrein waar het stookvuur plaatsvond en beoordeelden de situatie. Na het gesprek met de grondeigenaar en het vaststellen dat er geen direct gevaar was, vertrokken de brandweerlieden onverrichter zake.