Even stilstaan bij de levende standbeelden tijdens koopzondag

Zondag was er een opvallend schouwspel in het centrum van Weert, waar levende standbeelden verspreid stonden over verschillende pleinen en winkelstraten.

Met grote nieuwsgierigheid bleef het publiek even stilstaan bij deze levende standbeelden. Naast het stilstaan, begroetten ze ook geregeld de voorbijgangers. Men kwam oog in oog komen te staan met niemand minder dan de Graaf van Horne, terwijl ze ook een knipoog ontvingen van Diabelle, het charismatische verre nichtje van de duivel.

Tijdens deze koopzondag stond ook de vlaai centraal, want bezoekers konden meedoen aan een speciaal letterspel en maakten kans op een heerlijke vlaai. Speciaal voor kinderen was er een hoekje ingericht op de Nieuwe Markt, waar ze passende outfits konden uitproberen en tips kregen. Vervolgens konden ze zelf op de sokkel stappen en ervaren hoe het is om een levend standbeeld te zijn.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel