Kleurrijke terugblik op Huiskamerfestival Weert

De organisatie van Huiskamerfestival Weert kijkt samen met muzikanten en huiskamers terug op een geslaagde editie van het evenement. Met een swingende aftermovie wordt teruggeblikt op een diversiteit aan muzikale optredens.

Zondag 8 oktober transformeerden overal in Weert huiskamers tot intieme podia voor lokaal muzikaal talent. In diverse huiskamers, tuinkamers, mancaves en gezellige garages konden liefhebbers luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats.

Enthousiasme

Naar schatting hebben zo’n 2000 bezoekers Huiskamerfestival Weert in 2023 bezocht. Verspreid over 28 locaties werden maar liefst 111 optredens gegeven. Tussen de geprogrammeerde optredens door heeft menig muzikant nog lekker doorgespeeld, wat in de huiskamers tot een waar feestje leidde. In veel huiskamers werden bezoekers gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee, wat links en rechts gedurende de middag plaatsmaakte voor een heuse weekendborrel.

Vanwege het goede weer verplaatsten bezoekers zich veelal per fiets tussen de vele speellocaties, maar ook veel gehoord was dat het op sommige plaatsen zó gezellig was dat men daar bleef om meerdere optredens te beluisteren. Ook konden sommige optredens in plaats van in de huiskamer in de tuinkamer of onder overkapping plaatsvinden.

Huiskamerfestival Weert was mogelijk dankzij inspanningen van voormalig popcoördinator Sander Hoeben en zijn recente opvolger Linda Smeets, in navolging van het in 2019 succesvol georganiseerde Muziek bij de Buren. Ambiance Events uit Weert droeg zorg voor de organisatie. Het organiserende team dankt alle muzikanten, huiskamers en bezoekers voor de feestelijke middag en kijkt uit naar een nieuwe editie in 2024. Op www.huiskamerfestivalweert.nl en bijbehorende social media zijn foto’s en de aftermovie te bekijken.