Speakers Corner: Geert Gabriëls in Café de Harmonie op zaterdag 28 oktober

Plaats een reactie

Café de Harmonie organiseert op zaterdag 28 oktober de volgende editie van Speakers Corner, met ditmaal de Tweede Kamerverkiezingen als centraal thema.

Op het cafépodium zal Geert Gabriëls het spreekgestoelte betreden. Als voorbereiding op de aankomende verkiezingen op 22 november zal Geert de actuele ontwikkelingen in het politieke landschap bespreken, met speciale aandacht voor onderwerpen als klimaat, stikstof, milieu en veiligheid. De gastheer namens De Harmonie is Bram Sentjens. De aanvang is om 15:00 uur, en de toegang is gratis.

Wat is Speakers Corner?

Speakers Corner is een bijeenkomst van ongeveer 45 minuten waar bekende Weertenaren hun ongezouten mening geven over politieke, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Uiteraard delen ze ook inzichten over hun eigen bijdrage aan deze ontwikkelingen. Geert zal vertellen over zijn motivatie, zijn ervaringen als raadslid en wethouder in Weert, zijn rol als statenlid en gedeputeerde in de Provincie Limburg, en zijn verwachtingen als mogelijk Tweede Kamerlid namens PvdA/GroenLinks. Natuurlijk is er ruimte voor vragen, discussie en debat.

Oorsprong

De oorspronkelijke Speakers’ Corner bevindt zich in Hyde Park, Londen, waar sprekers traditiegetrouw in het openbaar hun meningen delen. In navolging van Londen zijn er Speakers’ Corners in steden als Singapore, Sydney, Gent en Amsterdam. En sinds 2022 heeft Weert nu ook zijn eigen Speakers Corner in Café de Harmonie.

Het café heeft naast deze nieuwe Speakers Corner ook de ‘Voeële Hook,’ ook wel bekend als de ‘Beer-and-bullshit-corner.’ Eerder waren gasten als Marc Bonten (medicus en lid van OMT), Jos Verspagen (muzikant en trompettist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest), ere-vorst Jan Stroek van de Rogstaekers, en Peter Verkennis (mister Bospop) al te gast.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie