Weert Respecteert opent met theatrale happening

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Plaats een reactie 3 min. leestijd
Foto door Ernst Coppejans

Update 25 oktober – November komt er weer aan en dat betekent in de gemeente Weert de maand van ‘Weert Respecteert’. Een maand waarin de diversiteit wordt gevierd. Iedereen krijgt volop de gelegenheid in de wereld van een ander te stappen. Er is een zeer divers aanbod aan activiteiten met theatervoorstellingen, films, evenementen, expo, tentoonstellingen, rondleidingen, workshops en meer. Op 1 november vindt de feestelijke opening plaats in het Munttheater. Alle deelnemers presenteren dan hun programma voorafgaand aan de bijzondere theatrale happening ‘Boys won’t be Boys. 

Diversiteit vieren in het Munttheater

Het Munttheater heeft deze editie van Weert Respecteert maar liefs 8 voorstellingen op het programma staan waar uit gekozen kan worden: het theatercollege van ‘Teun Toebes’, de stamvergadering ‘Pow Wow’ over ouder worden en alles wat daarbij hoort, het met vijf sterren bekroonde ‘Kruimels’ van Toneelgroep Maastricht met als onderwerp Alzheimer, Marjolein van Kooten met psychiatrisch cabaret, ‘Blind’ over botsende wereldbeelden en ‘Gemma’ over genderidentiteit. Er wordt afgetrapt met ‘Boys won’t be Boys’. 

De opening met Boys won’t be boys

Theatermaker, zanger en dichter Rikkert omschrijft de voorstelling ‘Boys won’t be Boys’ als een variété-avond met zang, dans en verhalen en een vrolijke aanklacht en ode aan het begrip man. Met als grote verschil dat iedereen zijn persoonlijke verhaal vertelt. Acteurs die voor de verandering niet acteren, maar helemaal zichzelf zijn. Volgens Trouw ‘briljant in al zijn eenvoud’.

Deze avond zal wethouder Michèle Ferrière tevens Weert Respecteert openen en zullen alle bij Weert Respecteert betrokken organisaties zich presenteren tijdens een gratis toegankelijke infomarkt. 

Weert Respecteert

Weert Respecteert is een samenwerking van organisaties uit Weert. In Weert woont een bont gezelschap mensen. Het is een open samenleving met respect voor de ander, maar: hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar het verhaal van de ander.

Meer informatie over het programma van Weert Respecteert is te vinden op https://www.weert.nl/respecteert. Kaarten voor de voorstellingen in het Munttheater zijn verkrijgbaar via https://www.munttheater.nl/weertrespecteert.

Update – Om de drempel in het kader van Weert Respecteert zo veel mogelijk te verlagen is besloten de voorstelling ‘Boys won’t be Boys’ van woensdag 1 november voor iedereen gratis toegankelijk te maken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie