Wintertijd stil tijdens Levend Standbeeldenfestival

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Komend weekend kun je de klok een uurtje achteruit zetten, óf de tijd even stilzetten. Dat laatste gebeurt tijdens de koopzondag in de binnenstad van Weert.

Levend Standbeeldenfestival

Op straten en pleinen begroeten talloze kleurrijke en unieke standbeelden de bezoekers hartelijk. Het winkelend publiek kan oog in oog komen te staan met niemand minder dan de Graaf van Horne, terwijl ze een knipoog kunnen verwachten van Diabelle, het charismatische verre nichtje van de duivel. Voor een overzicht van alle standbeelden kun je terecht op www.deplusvanweert.nl.

Win een heerlijke vlaai

Woensdag 25 oktober was de Nationale Dag van de Vlaai. Reden voor de binnenstadondernemers om als verrassing vlaaitjes aan te bieden aan winkelend publiek, uitgedeeld door niemand minder dan Antje van de Statie.

Ook tijdens de koopzondag staat de vlaai centraal, want deelnemers aan het speciale letterspel maken kans op het winnen van de heerlijke Limburgse delicatesse. Haal je spelkaartje op bij de stand op de Nieuwe Markt, vindt alle letters bij de levende standbeelden in de binnenstad en lever het kaartje met het juiste antwoord in om kans te maken.

Kun je niet zo lang wachten op je Bourgondische geluksmomentje? Dan zijn de gastvrije lokale horecagelegenheden natuurlijk gewoon geopend.

Kinderworkshop

Wil je weten hoe het is om zelf een levend standbeeld te zijn? Speciaal voor kinderen is er op de Nieuwe Markt een hoekje ingericht waar ze een passende outfit kunnen proberen en tips kunnen krijgen van de excentrieke kunstenaar om vervolgens de sokkel te betreden.

Samen genieten

Een bezoek aan de stad is een plezier voor de hele familie. Feestelijk shoppen, genieten van sfeervol vermaak en heerlijk proeven bij lokale horecagelegenheden maken het centrum van Weert geschikt voor zowel jong als oud.

Daarnaast wordt in de Muntpassage het belang van ‘samen’ benadrukt, door voor elke kassabon van foodondernemers die in de speciale inleverbox wordt gedeponeerd, € 1,- te doneren aan de lokale Voedselbank. Als je op 27, 28 of 29 oktober van een lekker hapje geniet, draag je dus eenvoudig bij aan dit goede doel.

Koopzondag

Het Levend Standbeeldenfestival is een initiatief van BIZ Ondernemers, de vernieuwde samenwerking van trotse lokale ondernemers in het stadscentrum, als een welkomstgeschenk voor het winkelend publiek.

Elke laatste zondag van de maand wordt in Weert een koopzondag georganiseerd, waarbij winkeliers hun deuren openen van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de koopzondag geldt gratis parkeren in de hele stad, met uitzondering van parkeerlocaties met slagbomen.

De eerstvolgende koopzondag staat gepland voor 26 november en wordt een levendige Pepernoten Party.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie