[Update] Zwaargewonde en overleden kat door brand in appartement in Baexem

112 Algemeen Leudal Regio Reageer 2 min. leestijd

Baexem – Update 11:02u – De hulpdiensten werden zondag rond 8:15 uur gealarmeerd vanwege een woningbrand aan de Dorpstraat in Baexem.

In een appartement had een brand gewoed waarbij flinke rookontwikkeling was ontstaan. Een persoon werd door de brandweer uit de woning gered. Het slachtoffer was er slecht aan toe en moest worden gereanimeerd. De brandweer doofde de brand en de situatie was snel onder controle.

Een traumahelikopter met aan boord het Mobiel Medisch Team landde voor medische bijstand. Na een geslaagde reanimatie werd het slachtoffer in de ambulance behandeld en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De Dorpstraat is afgesloten voor het verkeer. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Update: De ambulance is met het zwaargewonde slachtoffer naar het ziekenhuis in Weert gereden. De trauma-arts is meegereden. De traumahelikopter is vervolgens naar Weert gevlogen om de trauma-arts op te halen.

Update 10:04 uur: De traumahelikopter heeft de trauma-arts opgehaald in Weert en is vanaf de Voogdenstraat weer opgestegen.

Update 11:02 uur: Een woordvoerder van de brandweer meldt dat de brand in een bankstel is ontstaan. Een kat heeft de brand niet overleefd. De brandweer controleert de overige woningen in het appartementencomplex om te kijken of de overige bewoners terug kunnen.

Bekijk een video: https://youtu.be/OeRpEJbyC80

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie