Flinke brand in woning na blikseminslag

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Update 23.04u – De brandweer en politie werden donderdag rond 20.15 uur gealarmeerd vanwege een woningbrand op de Maaseikerweg in Weert.

De brand was ontstaan in de meterkast nadat de bliksem had ingeslagen. Buurtbewoners meldden dat ze een flinke klap hoorden. In korte tijd stond de gang van de woning volledig in lichterlaaie. De brandweer schaalde op naar ‘middel brand’ en dat wil zeggen dat er een extra blusvoertuig ter plaatse komt om de brand te bestrijden.

Voor zover bekend raakte er niemand gewond bij het incident. De brandweer is nog altijd bezig met bluswerkzaamheden. De Maaseikerweg is tussen de Beatrixlaan en Nassaulaan afgesloten voor het verkeer.

Update: De brand in de woning is geblust. Enexis is onderweg om de stroom van de meterkast af te halen die in brand heeft gestaan. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners bij te staan met de schadeafhandeling.

Update 23.04 uur: De brandweer is klaar met de werkzaamheden. De bewoners kunnen vanwege de ontstane schade voorlopig niet terug naar de woning, zo meldt een woordvoerder van de brandweer.

Bekijk een video: https://youtu.be/CkR_QpyoR1Y

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie