Kerstsfeer bij de Weerter molens

Algemeen Stramproy Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Komend weekend gaat de blik van de molens van de Molenstichting Weerterland over naar de eindejaarsfeesten. De vier windmolens krijgen ieder een kerstster op het hoogste punt en dragen zo bij aan de feestelijke kerstsfeer in Weert en de dorpen. Op de Sint Annamolen in Keent zijn bovendien activiteiten voor jongeren.

Kerststerren in de wieken

Op zaterdag 16 december rond 17.00 uur zullen de molenaars van de Nijverheid in Stramproy de kerstster plaatsen samen met de Nijsmeulebuûrt. Op zondag 17 december volgen de twee Annamolens van Keent en Tungelroy. De Sint Jan in Stramproy is afgelopen weekend al van de ster voorzien. De kerststerren blijven volgens de traditie tot Driekoningen in de wiek.

Junior-molenaars

Zaterdag 16 december is de Sint Annamolen (Keenterstraat 1a in Weert) voor het laatst dit jaar geopend voor regulier molenbezoek van 10.00 tot minstens 17.00 uur. Bovendien vindt hier ook de jaarafsluiting plaats speciaal voor jongeren. Zij gaan het laatste graan van het jaar vermalen (mits er voldoende wind is). De steenkuip wordt opengebroken en grondig schoongemaakt. Ondertussen worden er pannenkoeken gebakken (en natuurlijk verorberd). De junior-molenaars die een heel seizoen hebben meegedraaid en onlangs hun examen met succes hebben afgerond krijgen rond 14.00 uur hun certificaten uitgereikt.

Kinderen welkom op Annamolen Keent

Ook andere kinderen zijn vanaf 12.00 uur van harte welkom om een handje te helpen en een pannenkoek mee te eten. Zo kun je meteen proberen of de opleiding tot junior-molenaar ook iets voor jou is. De activiteit staat open voor jongeren vanaf groep 6 van de basisschool tot en met de derde klas van het middelbare onderwijs.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie