Onderzoek naar hinderlijke lucht op Graafschap Hornelaan

Donderdagochtend omstreeks 11.38 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een hinderlijke lucht op de Graafschap Hornelaan in Weert.

Tijdens een bestuurlijke controle door de gemeente en politie werd een vreemde lucht waargenomen in een loods aan de Graafschap Hornelaan. Er werd alarm geslagen omdat het om een gaslucht leek te gaan.

De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten, maar constateerde geen gas. Om toch helder te krijgen waar de vreemde geur vandaan komt, is een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer opgeroepen om aanvullende metingen te verrichten.

Ook in het aanvullende onderzoek werden geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel werd een verhoogde concentratie CO geconstateerd. Dit is mogelijk het gevolg van een storing in de CV-ketel, waarvoor een installateur wordt ingeschakeld.

De loods wordt momenteel geventileerd en de omgeving is weer vrijgegeven.