IJspret op ondergelopen wadi

Algemeen Weert Plaats een reactie 1 min. leestijd

De ondergelopen wadi, gelegen aan de Maaseikerweg / Onzelievevrouwestraat in Weert, heeft zich de afgelopen dagen ontpopt tot een populaire schaatslocatie voor jongeren. Het laagje water dat na de recente regenval nog aanwezig was bevroor door de vorst van afgelopen dagen, waardoor tientallen jongeren konden genieten van ijspret.

De wadi, vooral bedoeld als opvanglocatie voor overtollig regenwater, bleek nu ook dienst te doen als een schaatsbaan. Door het langzaam infiltreren van regenwater in de verzadigde bodem was nog niet al het water verdwenen. De winterse temperaturen maakten het mogelijk voor het resterende water om te bevriezen tot een gladde ijslaag.

Na schooltijd werden schaatsen uit het vet gehaald en enthousiaste jongeren gaven zich over aan plezier op het ijs. Voor degenen zonder schaatsen diende de wadi als een uitdagend terrein om met sneakers over het gladde oppervlak te glibberen. Hoe dan ook, het was een vrolijke en onverwachte invulling van de wadi, waar jongeren volop van genoten.

De multifunctionaliteit van de wadi komt hiermee duidelijk naar voren: van wateropvang tot speeltuin en schaatsbaan.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie