Jeugdprinses Suze I van V.V. De Vêrkusköp uitgeroepen

Foto via: Flitzer

Eindelijk was het zover. Gisteravond werd jeugdprinses Suze I van V.V. De Vêrkusköp uitgeroepen. Suze Willekens, die 11 jaar jong is, is de dochter van Rolf, afkomstig van Peter van Joeëste Tien uit Nederweert-Eind, en Marion, is er een van Loek van Cis van de Kapper. De oudere generatie zal hen zeker nog kennen. Suze deelt haar huis met haar broertje Lex en zusje Lot, op de Kruisstraat.

Door de week ontpopt Suze zich als een creatieve kracht op Brede School Moesel, waar ze in groep 8 zit bij juf Daphne. Ze geniet van haar tijd op deze fijne school, met een geweldige juf en een leuke klas. Hoewel ze graag naar school gaat, hecht ze ook veel waarde aan haar vrije tijd.

Goed voorbereid

Suze is goed voorbereid op het vastelaovendj-seizoen dankzij haar hobby’s. Ze handbalt drie keer per week met haar team, de D3, bij HV Rapiditas. Ze danst ook nog eens wekelijks bij Dansschool Fresh. Haar conditie is dus meer dan geschikt voor het naderende vastelaovendj-feest. Als scout bij Scouting Keent-Moesel is ze bovendien niet bang voor koud en nat weer tijdens de grote familie-optocht. Ook schittert ze als een van de artiesten tijdens de geweldige Wichter Boonte Middig bij V.V. De Vêrkusköp. Het podium is haar niet vreemd.

Freubelnel

Ze staat bekend als een echte “freubelnel,” die graag knutselt, knipt, plakt, vouwt, en tekent, en ze geniet ervan om een grote rommel te maken in haar kamer, waar haar ouders thuis blij mee zijn…

Miene droûm

Suze heeft veel hobby’s, maar de allergrootste is ongetwijfeld het vieren van vastelaovendj. Het feit dat ze jeugdprinses van de Vêrkusköp mag zijn, is een droom die uitkomt. Om deze reden heeft ze de orde ingesteld van “Miene droûm” die ze graag deelt met de jeugdraad van 11 en haar adjudanten, Lieke Lenaers en Guusje Mertens.

Samen zullen ze het vastelaovendj-seizoen beleven onder het devies: “Dieëze droûm paktj nemes mich aaf! Vêrkusköp alaaf! Vêrkusköp alaaf! Vêrkusköp alaaf!”

Nu ken je Suze en haar enthousiasme om deze vastelaovendj te vieren met iedereen. Hopelijk zie je haar tijdens de Wichter Boonte Middig op zondag 21 januari of bij een van de andere activiteiten in Weert-Zuid.

Jeugdraad in het nieuw

De jeugdraad van de Vêrkusköp heeft ook een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Naast de gloednieuwe mantel van de jeugdprinses en de aanvulling van de mantels van de jeugdadjudanten met het Vêrkusköp-logo achterop, is ook de jeugdraad van V.V. De Vêrkusköp volledig vernieuwd. De oude mantels en steken hebben jarenlang met plezier dienstgedaan en waren nu aan vervanging toe.

Dankzij een goede investering in een nieuwe en frisse look met nieuwe mantels en steken kan de jeugdraad er weer jaren tegenaan. De gedachte erachter is dat de jeugdraad met de nieuwe steken vrijwel identiek op de grote raad lijkt. Aangevuld met de nieuwe mantels vormt dit een compleet plaatje waar ze trots op zijn. Ze zijn de sponsoren, in het bijzonder Wullems Constructie en Plaatwerken B.V., Café de Harmonie, V.V. De Geknâkdje Stieël, Stichting Buurthuis Moesel en Rabobank, dan ook zeer dankbaar namens alle carnaval vierende kinderen van Weert-Zuid.