John Peeters nieuwe prins van V.V. De Moêzevângers Laar

Algemeen Dorpen Laar & Hushoven Vastelaovendj Reageer 2 min. leestijd

In Café Zaal Bee-j Bertje op Laar werd zaterdagavond de nieuwe prins van V.V. de Moêzevângers bekendgemaakt. Het is de 28-jarige John Peeters, die zijn hele leven al op de Hushoverhegggen woont, samen met zijn ouders, broer en hondje.

John is werkzaam als 3D-engineer bij Byldis in Veldhoven, waar ze prefab betonnen sandwich elementen vervaardigen. Voor zijn taken maakt men gebruik van computerprogramma’s zoals Tekla Structures en SCIA. Dat verklaart het potlood en liniaal in zijn orde van ’t teîkenaerke.

Naast zijn werk heeft John diverse hobby’s. Vastelaovendj vieren staat natuurlijk op de eerste plaats, iets wat hij al van jongs af aan doet. Mocht je John na de Vastelaovendj kwijt zijn geraakt, dan is de kans groot dat je hem samen met zijn Oostenrijkse familie op de ski’s van de bergen af ziet glijden of in een van de gezellige berghutten een Stiegl ziet drinken. Zodra de winter voorbij is, richt John zijn aandacht op de Formule 1. In de resterende vrije tijd gaat hij volledig op in modelbouwtreinen.

Natuurlijk staat John er niet alleen voor. Hij heeft een aantal adjudanten gekozen, waaronder zijn broer Nick Peeters, Guido Smolenears met zijn partner Lotte Pubben, Eric Ament en Nick Dirckx.

Het devies luidt: “Met de latte ónger de beîn en de moês inne hând, gaon ich wi-j ‘nne trein doeër ‘t Moêzelând!”


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie