Vaandelpracht: Een kleurrijke uiting van Weerter trots

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Museum W nodigt alle vriendenclubs, sportverenigingen, buurthuizen, vrijwilligers, buren en kinderen uit Weert van harte uit om deel te nemen aan de creatie van een vaandel voor de aanstaande tentoonstelling “Vaandels & Weert” die plaatsvindt in het voorjaar in de Paterskerk.

Speciale kinderateliers worden aangeboden in Museum W, en vaandelateliers vinden plaats bij RICK. Deelname is kosteloos en open voor iedereen. Gedetailleerde informatie is beschikbaar op www.museumw.nl.

Deelnemen aan een vaandelatelier bij RICK

In samenwerking met je vereniging of club, of met enkele leden daarvan, krijg je de kans om een vaandel te ontwerpen dat symbool staat voor jullie groep. Alle creatieve mogelijkheden zijn toegestaan, zoals borduren, schilderen, naaien, knippen en plakken. Voor degenen die wat creatieve begeleiding nodig hebben, organiseert RICK vaandelateliers op zaterdag 24 februari, 2 maart en 16 maart, van 10.00 tot 12.00 uur. Hier ontvang je ondersteuning bij het ontwerpen en het maakproces. Als je geïnteresseerd bent, reserveer dan een plekje via [email protected].

Kinderateliers in Museum W

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kunnen op woensdag 24 januari, 28 februari en 27 maart tussen 14.30 en 16.00 uur deelnemen aan vaandelknutselactiviteiten voor de tentoonstelling. Op 7 april hebben alle kinderen bovendien de kans om deel te nemen aan de optocht. Aanmelden voor een kinderatelier kan via [email protected].

Vaandeltentoonstelling in de Paterskerk

Van 23 maart tot en met 6 april worden in de Paterskerk historische vaandels uit de collectie van Museum W tentoongesteld, samen met de nieuwe vaandels gemaakt door verenigingen en clubs. Zelfs bestaande vaandels van schutterijen en fanfares kunnen deelnemen aan deze tentoonstelling. Het geheel vormt een prachtige presentatie van traditie en dient als een indrukwekkend visitekaartje van de stad.

Vaandels & Weert

Weert kent een rijk verenigingsleven, variërend van schutterijen en sportclubs tot muziekverenigingen en meer, die de stad kleur geven en de ruggengraat van de samenleving vormen. Sinds de negentiende eeuw dienen vaandels als een belangrijk symbool voor deze verenigingen, waarmee ze met trots hun identiteit tonen en hun verbondenheid symboliseren.

De tentoonstelling eindigt op zondag 7 april 2024 tijdens het Museumweekend met een vaandeloptocht in de Weerter stad, waar alle nieuwe vaandels de stad kleur geven en met trots aan het publiek worden gepresenteerd.

Bekijk een video: https://youtu.be/8yZ3xZO8D1E

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie