Voortgezet onderwijs in Weert wordt verrijkt met Agora-onderwijs

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Foto via: Depositphotos

Binnenkort zal het voortgezet onderwijs in Weert verrijkt worden met Agora-onderwijs. Stichting Agora Weert is momenteel achter de schermen druk bezig met de voorbereiding van deze school.

Deze bevlogen groep deskundige Weertenaren is van mening dat elk kind recht heeft op passend onderwijs. In 2014 opende de eerste Agora-school in Roermond, en op dit moment zijn er meer dan 20 van deze scholen in Nederland.

Agora-onderwijs stelt elk kind in staat de wereld op zijn of haar eigen manier te ontdekken, waarbij leren plaatsvindt in een leeromgeving die kinderen motiveert en rekening houdt met hun verschillen.

Het leerproces wordt gestuurd door uitdagingen die door het kind zelf worden gekozen en individueel of in groepsverband worden aangegaan. Tijdens deze leerreis worden de kinderen begeleid door een coach om hun doelen te bereiken. “Als elk kind lachend naar school gaat en lachend thuiskomt, komt leren vanzelf.”

Stichting Agora Weert streeft naar een start in september 2024 en werkt met volle inzet om dit te realiseren.

Meer informatie

Voor meer informatie of als je geïnteresseerd bent in Agora in Weert, bezoek onze nieuwe website www.agoraweert.nl. Dit geldt niet alleen voor potentiële leerlingen, maar ook voor mensen die vanuit hun vakgebied willen bijdragen aan deze nieuwe school.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie