[Update] Autobrand onder carport op Nachtegaal

3 reacties

Update 11.30u – Woensdagochtend om 09.22 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een autobrand op de Nachtegaal in Weert.

Onder de carport/garage van een woning stond een elektrische auto in lichterlaaie. Bij aankomst van de hulpdiensten stond het voertuig volledig in lichterlaaie. De bewoner werd door de politie uit zijn woning gehaald en er werd opgeschaald naar middelbrand.

Omdat het vuur dreigde over te slaan naar de woning kwamen er twee tankautospuiten ter plekke om de brand te bestrijden. Ook werd de garage van de naastgelegen woning met een ram geforceerd, zodat de brandweer deze garage kon controleren.

De straat is momenteel afgesloten en de brandweer heeft via X een bericht geplaatst vanwege de vele rookontwikkeling waarmee de brand gepaard gaat. Het advies luidt om uit de rook te blijven en ramen en deuren in de nabijheid te sluiten.

Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Update 10.03 uur – De brandweer heeft een deel van het plafond van de carport van de buren en het plafond van de garage moeten verwijderen. De brandweerlieden zijn nog bezig met blussen en er is nog altijd sprake van rookontwikkeling. Over de oorzaak van de brand is tot nu toe niets bekend.

Update 11.30 uur – Brand is onder controle. De elektrische auto is volledig uitgebrand en ook de carport heeft schade opgelopen.

Bekijk een video: https://youtu.be/eEy21IP4Pcs

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties