Drag queen en vlaaien tijdens de sleuteloverdracht Rogstaekersprinsen

Algemeen Vastelaovendj Weert 4 reacties 1 min. leestijd

In Rogstaekersstad Wieërt hebben de Rogstaekersprinsen weer de macht in handen. Vandaag ontvingen prins Ruud I en jeugdprins Wes I de sleutel van de stad. Tot en met dinsdagavond zijn zij de heersers van Weert.

De sleuteloverdracht is altijd een ludieke gebeurtenis. Elk jaar is het weer spannend welke verrassingen het college van B&W en de Rogstaekersprinsen in petto hebben. Sinds vorige maand heeft de Limburgse vlaai officiële erkenning als streekproduct met Europese status, en daar werd vandaag op ingespeeld. Weert wordt immers ook ‘vlaaistad’ genoemd dankzij Antje van de Statie. Daarnaast had de vader van stadsprins Ruud Theunissen vroeger ook een bakkerij op de Wilhelminasingel.

Drag queen Patty Pam-Pam verscheen gehuld in een jurk met vlaaimotief, terwijl kleine vlaaitjes werden uitgedeeld aan het aanwezige publiek. Uiteraard werd er ook door de Rogstaekersprinsen een knipoog gegeven naar de politiek. De burgemeester en wethouders kregen van stadsprins Ruud I een laagje schmink op hun gezicht.

Na de sleuteloverdracht in het stadhuis van Weert verplaatste het gezelschap zich naar de Markt, waar de Rog ceremonieel werd opgehangen aan het balkon van Museum W.

Bekijk een video: https://youtu.be/oywQ4mrw7F4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties