Explicokids Academy in Bibliocenter Weert

Non-stop science fun in boeiende en educatieve workshops voor kinderen

Foto via Pexels

Explicokids Academy nodigt kinderen uit om hun passie voor wetenschap en technologie te verkennen en te ontwikkelen door middel van drie leuke experimenten. Op 15 februari kunnen kinderen zich laten onderdompelen in de wereld van wetenschap bij Bibliocenter Weert, waar ze de kans krijgen om zich een echte wetenschapper te voelen in een échte witte laboratoriumjas.

Tijdens de workshops zullen kinderen deelnemen aan drie proeven met indrukwekkende demonstraties. Ze zullen worden uitgedaagd om verschillende vloeistoffen in buisjes te stapelen, mini-raketten te bouwen en zich te verdiepen in kleurenkunst. Bovendien zal de Explico-professor enkele spectaculaire experimenten uitvoeren om te laten zien hoe leuk wetenschap kan zijn.

De workshops, geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar die nieuwsgierig zijn naar wetenschap en graag experimenteren, vinden plaats om 10.00 uur en 11.00 uur. Na afloop van de workshops mogen de deelnemers hun eigen buisje met gestapelde vloeistoffen mee naar huis nemen.

Aanmelden

Ouders die hun kinderen willen inschrijven voor dit avontuur kunnen dat doen via www.bibliocenter.nl/activiteiten. Het aantal plaatsen is beperkt.