Internationale Vrouwendag in het Munttheater met 365 dagen ik

Plaats een reactie
Foto door: Merlijn Doomernik

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag waarop vrouwen over de hele wereld worden geëerd. Het Munttheater zal het toneel zijn van een bijzondere avond ter ere van Internationale Vrouwendag. Er staat een pakkende theaterspecial op het programma die mooi aansluit op deze bijzondere dag: ‘365 dagen ik’.

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag staat dit jaar in het teken van ‘Eén Wereld, Duizend Vrouwen.’ Een thema dat gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit verschillende culturen. Dit sluit goed aan bij de voorstelling ‘365 dagen ik’, waarin Naeeda Aurangzeb gasten meeneemt in het verhaal van een vrouw van kleur, die Nederland beschrijft vanuit haar ogen. 

365 dagen ik  

Tijdens de voorstelling geeft journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb bezoekers een kijkje in haar leven. Ze neemt je mee in het verhaal van een vrouw van kleur, die Nederland beschrijft vanuit haar ogen. Toen Naeeda drie jaar was, verhuisde ze vanuit Pakistan naar Nederland. #metoo, protesten tegen de verplichte hoofddoek en institutioneel racisme zijn voor haar geen headlines uit de kranten, maar doorleefde onderwerpen. In de theaterspecial ‘365 dagen ik’ neemt ze bezoekers mee in wat deze met háár doen, gecombineerd met een flinke dosis humor. 

Naeeda Aurangzeb

Eerder schreef Naeeda Aurangzeb de boeken ‘365 dagen Nederlander’ en ‘Ha, lekker ding – 365 dagen vrouw’ over alledaags racisme en seksisme. Deze staan vol met verschillende anekdotes over wat ze als Nederlander van kleur en als vrouw meemaakt. Deze anekdotes uit haar boeken vormen de basis van de voorstelling ‘365 dagen ik’. Dat wat niet gezegd wordt in haar boeken krijgt alle ruimte in deze voorstelling. 

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 8 maart 2024
  • Aanvang: 20.15 uur
  • Locatie: Munttheater Weert
  • Entree: met de kortingscode ‘vrouw’ € 8,-
  • Tickets en meer informatie: via de theaterkassa en de website van het Munttheater

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie