Jeugd MMC Weert traint in het donker om elkaar blindelings te vinden

Plaats een reactie

Hoewel de lichtmasten woensdagavond uitbleven bij MMC werd er toch gevoetbald. Speciaal voor de jeugdteams organiseerde de Weerter voetbalclub, samen met voetbalschool Tiki Taka en Leds Play, een trainingsavondje in het ‘bijna donker’.

Andere beleving

Vier velden waarbij groene ledverlichting de lijnen aangaven, spelers met verlichte hesjes en een bal die licht gaf; “Een heel andere beleving als dat je normaal voetbalt in het daglicht of bij kunstlicht”, aldus de jeugdvoorzitter van MMC René Vermaire.

Donker

In het bijna donker voetballen met ledlicht is een concept van het Heerlense bedrijf Leds Play. Dave Kersten: “Voetbal in het donker, dat is het leuke eraan .. Overal waar we komen zijn er altijd enthousiaste reacties”.

Zicht

Op de velden werden per leeftijdscategorie de hele avond kleine toernooitjes afgewerkt. Dit onder het toeziend oog van veel ouders die langs de kant hun uiterste best moesten doen om hun sterspeler of -speelster in het donker te herkennen. “Vanaf buiten het veld is het iets minder goed te zien maar zodra je in het veld staat kun je elkaar wel zien”, aldus Dave Kersten.

In deze video nemen we een kijkje bij MMC en horen we van jeugdvoorzitter René Vermaire, die ook coach is, of hij zijn team tijdens Leds Play wel van bruikbare tips kon voorzien: https://youtu.be/jBQQyUI6I28.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie