Wil Weert na 2030 nog een subtropisch zwembad?

Algemeen Uitgelicht Weert 8 reacties 2 min. leestijd

Wil Weert na 2030 nog een subtropisch zwembad, of is enkel een 25-meterbad voldoende? Dit zijn cruciale vraagstukken waar de gemeenteraad en het college van B&W langzaamaan over moeten gaan nadenken.

Wethouder Van den Heuvel bracht dit onderwerp ter sprake tijdens de begrotingsbehandeling enige tijd geleden en tijdens de commissievergadering op woensdag verzocht commissielid Sijben om een nadere toelichting.

Afgeschreven rond 2030

Tijdens de begrotingsbehandeling bleek dat er nog wat geld beschikbaar was, maar in de toekomst staat de gemeente voor grote uitdagingen wat betreft investeringen. Eén van die uitdagingen is Zwembad De IJzeren Man, dat rond het jaar 2030 volledig afgeschreven zal zijn. Het hangt samen met de noodzaak tot zware verduurzaming.

Belangrijke beslissingen

Volgens wethouder Van den Heuvel is het verstandig om alvast naar de toekomst te kijken. Hoewel het niet onmiddellijk nodig is, adviseert hij de gemeenteraad om geleidelijk te gaan nadenken over de toekomst van het zwembad in Weert. Er moeten belangrijke beslissingen worden genomen die afhankelijk zijn van het benodigde budget. Het geld dat wordt uitgegeven voor het zwembad kan immers niet ergens anders voor worden ingezet.

Wat wil de gemeenteraad?

Wil de raad dat De IJzeren Man grondig gerenoveerd wordt, of geeft men de voorkeur aan nieuwbouw? En moet het zwembad recreatief subtropisch blijven, of volstaat een 25-meterbad? Dit zijn essentiële keuzes met financiële gevolgen voor de gemeente Weert.

Het zal nog even duren voordat de gemeenteraad deze beslissingen neemt. Maar wat zou jij graag zien gebeuren met Zwembad De IJzeren Man? Vul de onderstaande peiling in met een aantal suggesties.

Peiling

Welke keuze geniet jouw voorkeur? Met de keuze ‘subtropisch’ gaan we uit van recreatiebad met een glijbaan en daarnaast nog eventueel pierenbad, instructiebad en bubbelbad. Zie je liever een andere keuze? Laat dan een reactie achter.

Wat moet er gebeuren met zwembad De IJzeren Man in Weert na 2030?


Bekijk je dit bericht via de app van WdG en wil je stemmen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
8 reacties