Beleef wijn tijdens de voorjaarsproeverij van Vinea Wine Events

Algemeen Spotlight Uitgelicht Weert 2 reacties 4 min. leestijd

Drink jij altijd dezelfde wijn, gewoon omdat je weet dat je die lekker vindt? Dan is het volgens Esther en Arjan van Vinea Wine Events tijd om jou eens uit je comfortzone te halen. Op zaterdag 30 maart organiseren zij een voorjaarswijnproeverij bij Hoeve Lieshout in Weert. Ze laten je graag ervaren dat wijn een echte beleving kan zijn en helpen je genieten van de mooiste voorjaarswijnen.

“Wijn, daar geniet je van”

“Wijn, daar geniet je van. Wijn zoek je niet uit in een supermarkt, maar door te ruiken, te proeven en te leren ontdekken wat jíj lekker vindt”, aldus Esther van Hoef. Ze is afgestudeerd als vinoloog en al 30 jaar werkzaam in de wijnbranche. “Wij bezoeken de wijnhuizen in bijvoorbeeld Zuid-Afrika zelf en dan zie je de omgeving, waar de wijn verbouwd wordt, waar de ranken groeien en dat in combinatie met de lokale cultuur, de warmte – het totaalplaatje. Dat is een beleving en die wil ik overbrengen op mijn klanten.”

Samen met haar compagnon Arjan leert ze mensen te genieten van wijn, in plaats van het ‘gewoon’ te drinken. “Met een feestje pak je gewoon een wijn van een paar euro en drink je om te drinken. Maar als ik een advies moet geven voor bijvoorbeeld een barbecue dan kies ik een compleet andere wijn dan wanneer ik aan tafel zit met vier of zes personen. In een kleine kring, onder het genot van een mooi diner bij kaarslicht – dan voegt de wijn echt iets toe. Ook dat is de beleving.”

Voorjaarswijnen

Op 30 maart krijgen bezoekers bij Hoeve Lieshout de kans om te ontdekken wat zij wel en niet lekker vinden – om te ruiken, te proeven en de verschillen tussen talloze smaakvolle wijnen zelf te ervaren. Drink jij bijvoorbeeld altijd een Chardonnay, omdat je weet dat je die lekker vindt? Dan willen Esther en Arjan jou graag uit je comfortzone halen. “Dadelijk proef je een Chenin Blanc of een Viognier en kom je erachter dat je dat nog veel lekkerder vindt. Of ontdek je dat wijn met of zonder houtlagering beter bij je past. Dat is wat wij mensen willen laten beleven, willen laten proeven en voor zichzelf willen laten ontdekken.”

Persoonlijk

Tijdens de voorjaarsproeverij zijn onder andere een aantal mooie Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven die de wijnkenners in januari tijdens hun reis door Zuid-Afrika bij diverse wijngaarden voor hun klanten hebben geselecteerd. Zo gaan ze altijd te werk: professioneel én persoonlijk. Ze kennen hun klanten en blijven met zowel hen als hun leveranciers in contact. Dat maakt niet alleen wijn een beleving, maar ook de selectie en aankoop ervan.

“Klanten bellen mij bijvoorbeeld op om te vragen wat voor wijn ik hen adviseer voor een etentje met vrienden. Negen van de tien keer zit ik goed, omdat ik mijn klanten nu eenmaal ken. Ik raad klanten zelfs af een bepaalde wijn te bestellen omdat ik weet dat ze die niet lekker zullen vinden. Komen ze later langs om hun bestelde wijnen op te halen en laat ik hen die ene wijn proeven, dan blijkt dat ik gelijk heb. Dat is de extra stap die ik met liefde zet om iedereen die optimale wijnbeleving te laten ervaren.”

Esther en Arjan hopen tijdens de voorjaarswijnproeverij dan ook meer wijnliefhebbers enthousiast te maken eens iets nieuws te proeven en wijn te leren beleven.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 30 maart 2024
  • Locatie: Hoeve Lieshout, Breijbaan 30 in Weert
  • Tijd: 14.30 tot 17.30 uur
  • Entree: € 10,-
  • Toegang vanaf 18 jaar

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties