Bestuurder tweemaal betrapt op rijden onder invloed in Budel

112 Algemeen Cranendonck Regio 1 reactie 2 min. leestijd
Foto via Politie Cranendonck

Budel – Zaterdagavond zagen agenten in Budel een Frans voertuig op de Randweg-Oost staan. Er werd een controle uitgevoerd en de agenten merkten een sterke geur van alcohol op die uit de auto kwam.

De inzittende van het voertuig werd onderworpen aan een blaastest, waarbij snel werd vastgesteld dat hij de toegestane limiet overschreed. Ondanks het advies van de politie om niet te rijden, werd kort daarna hetzelfde voertuig opnieuw gezien terwijl het door Budel reed. De bestuurder kreeg een stopteken van de politie.

De bestuurder werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat hij een ademalcoholgehalte had van 700 ug/l, ruim boven de toegestane limiet. Bovendien had de bestuurder geen geldig rijbewijs in bezit. Na verhoor en het opleggen van boetes en een rijverbod werd de bestuurder vrijgelaten, met de waarschuwing dat zijn voertuig in beslag zou worden genomen als hij weer zou rijden.

Echter, later op dezelfde avond, werd het voertuig opnieuw gespot door de politie. Tot hun verbazing bleek dezelfde bestuurder achter het stuur te zitten. Dit leidde tot de onmiddellijke aanhouding van de bestuurder en inbeslagname van het voertuig, zo meldt de politie via social media.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de bestuurder voor twee keer rijden onder invloed, twee keer rijden zonder geldig rijbewijs, rijden met een beschadigde voorruit en het niet tonen van het kentekenbewijs.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie