Land van Horne ontvangt bronzen certificaat milieuthermometer zorg

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

De eigendomslocaties van Land van Horne hebben het certificaat voor de bronzen milieuthermometer zorg behaald. Dit zijn de locaties: Mariënburght (Budel), Marishof (Maarheeze), Ververshof (Weert), Rust in Roy (Stramproy), Martinus (Weert), St. Charles (Heythuysen), St. Joseph (Nederweert), St. Elisabeth (Haelen), Eegelshoeve (Someren) en het Dienstencentrum (Weert).

In november 2023 vond de audit plaats. Land van Horne heeft samen met 339 zorglocaties in Nederland het bronzen certificaat behaald. En daar zijn ze trots op.

53 criteria

De Milieuthermometer is een milieucertificaat voor de zorg dat aansluit op wet- en regelgeving en de doelen uit de Green Deal 3.0. Deze is ook door Land van Horne ondertekend. Het certificaat is ontwikkeld door MPZ Milieu Platform Zorgsector in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur).

Voor het bronzen niveau moet elke eigendomslocatie van Land van Horne voldoen aan maar liefst 53 milieucriteria. Dit betreft onderwerpen zoals milieubeleid, afvalscheiding en verduurzaming van vastgoed. Tijdens de audit hebben er gesprekken plaatsgevonden met collega’s van vastgoed, facilitaire zorg- en dienstverlening, inkoop, ons wagenpark en duurzame inzetbaarheid.

Trots!

Bij Land van Horne zijn ze ontzettend trots om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de zorg. Raad van bestuur, Marjon van de Mortel: “Het heeft alles te maken met het goed zorgen voor de aarde. We moeten daarin allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Wanneer je medewerkers hebt die zo gemotiveerd zijn om met dit onderwerp aan de slag te gaan, dan kan je dat als werkgever alleen maar stimuleren.”

Ambitie

Het certificaat maakt de inzet voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar én geeft vrijstelling van de verplichte EED-audit. Land van Horne wil de komende jaren de huurlocaties certificeren en doorgroeien naar het zilveren certificaat.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie