Museum W doet mee aan Landelijke Museumweek

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Vanaf zaterdag 30 maart vindt de landelijke Museumweek weer plaats. Museum W in Weert doet mee met dit jaarlijkse evenement en organiseert spannende activiteiten in de collectiepresentatie en de tentoonstelling van Joyce Overheul. Vlieg bijvoorbeeld met Imagin Air naar jouw droomvakantie of ga op speeddate met de kunstwerken in het museum.  

Een museum vol met verhalen 

In Museum W leg je een route af langs levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken krijgt. Zoals het lichaam dat je hebt, het gezin waarin je wordt geboren en de streek waarin je opgroeit. Maar ook het werk dat je doet, de ontspanning die je zoekt en de feesten die je viert. Voorwerpen zoals prehistorische urnen, schilderijen, beelden en prachtig zilverwerk vertellen het verhaal.

In het museum is ook een tentoonstelling van Joyce Overheul te zien. Haar werk levert een humoristisch commentaar op onderwerpen als vrouwenrechten, emancipatie en machtsrelaties. Er zijn onder andere wandkleden, knuffelobjecten en vaandels te zien. De vrolijke kleuren en zachte materialen in het werk vormen een scherp contrast met haar maatschappelijke boodschap. 

Deel je Museumkaart of leen die van een ander 

Tijdens de Museumweek kunnen alle kaarthouders iemand anders een museum laten ontdekken. Dat kan door van 30 maart t/m 5 april de persoonlijke kaart uit te lenen. Iedereen kan zo onbeperkt en gratis genieten van Museum W en het werk van Joyce Overheul. Kijk voor de spelregels op museumw.nl.

Landelijke Museumweek 2024 

De Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waaraan circa 500 musea in heel Nederland meedoen. Doel is om het publiek inspiratie en verwondering te bieden. Dat gebeurt door middel van de collecties en tentoonstellingen in alle deelnemende musea. De Museumweek wordt georganiseerd door de landelijke Museumvereniging. Wil je weten welke musea er allemaal meedoen? Kijk dan op www.museum.nl/nl/museumweek.

Praktische informatie

Op zaterdag 30 maart en maandag 1 april is Museum W voor iedereen gratis geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Zondag 31 maart is het museum gesloten. Het programma tijdens de landelijke Museumweek is terug te vinden op www.museumw.nl/landelijke-museumweek.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie