Nipt verlies VC Fortutas heren in topper

Algemeen WdGlab Weert Reageer 2 min. leestijd
Ingestuurde foto

Nederweert – Afgelopen zaterdag werd de volleybaltopper gespeeld in de Nevobo tweede klasse. De VC Fortutas heren gingen op bezoek bij medekoploper HHC2 in Horn. Beide teams stonden voor deze wedstrijd op de eerste plaats in hun poule met uitzicht op het kampioenschap.

Gesteund door de aanwezig supporters gingen de door Nering Bögel gesponsorde Fortutas heren gemotiveerd aan de slag. Echter in de eerste set speelden de Fortutas heren slordig en was HHC veel alerter. De set eindigde in een verlies van 25-7.

De tweede set werd met veel meer concentratie begonnen en er werd meer gecommuniceerd over wie de bal zou pakken. Samen met twee servicefouten van HHC verliep deze set al beter. Wel hadden de Fortutas heren moeite met het tegenhouden van de buitenaanvaller van HHC. Vaak warent twee blokkers niet genoeg om deze aanval te stoppen. Richting het einde van de set was het blok van de Fortutas heren veel sterker waarmee de tweede set gewonnen werd met 22-25.

In de derde set werd dit spel voortgezet en ondanks sterk spel van HHC tegen het einde van de set ging de winst toch naar de Fortutas heren met 23-25.

De vierde set ging lang gelijk op. Maar enkele servicefouten bij de Fortutas heren gaven de omslag waardoor HHC weer beter in het spel kwam. Helaas eindigde de set voor de Fortutas heren in een verlies van 25-19.

Met een stand van 2-2 werd de vijfde en beslissende set gestart. In het begin ging de strijd nog gelijk op maar HHC behaalde een voorsprong en ondanks een laatste inspanning van de Fortutas heren ging de set toch verloren met 15-12 en daarmee een wedstrijd verlies met 3-2.

Door deze uitslag hebben de Fortutas heren nu 1 punt achterstand op de koploper HHC. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen dus de spanning zal blijven tot het einde. Volgende wedstrijd voor de Fortutas heren is op 23 maart om 14:15 uur in Heerlen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie