Oude munitiekist komt aan het licht in Altweerterheide

112 Algemeen Altweerterheide Dorpen Reageer 1 min. leestijd

In Altweerterheide werd donderdag tijdens werkzaamheden een munitiekist ontdekt. Het dorp ondergaat momenteel een herinrichting, en tijdens de werkzaamheden aan de Herenvennenweg stuitten medewerkers van de aannemer op de kist.

Omdat niet duidelijk was of er nog munitie in de beschadigde kist zat, werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om de situatie te onderzoeken. Na inspectie bleek de munitiekist, mogelijk gebruikt voor Britse kanonnen, leeg te zijn. Door de roest en beschadigingen kon men echter niet met zekerheid vaststellen wat er oorspronkelijk in de kist heeft gezeten.

De EOD-medewerkers namen de lege kist vervolgens mee naar Soesterberg. De werkzaamheden in Altweerterheide kunnen ongehinderd volgens planning worden voortgezet.

Bekijk een video: https://youtu.be/W314JItYZMY


Vond je dit bericht interessant? Dat is te danken aan tipgevers. Dankzij alerte WdG-bezoekers kunnen we jou informeren. Dus zie jij ook iets opvallends? Laat het vooral weten via de app of https://weertdegekste.nl/contact.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie