Afsluiting A2 in zuidelijke rijrichting zorgt voor extra verkeersdrukte in Weert

Algemeen Reageer 1 min. leestijd

Momenteel is het opvallend druk op het wegennet in Weert, mede veroorzaakt door de afsluiting van de A2 in zuidelijke richting.

Betonmixer

Wie vanaf de Roermondseweg in Weert de A2 richting Ittervoort oprijdt, komt direct vast te zitten in de file vanwege de afsluiting ter hoogte van Ittervoort/Wessem. De afsluiting is vanwege een eerder ongeval bij Maasbracht, waarbij een cementwagen betrokken was.

Alternatieve route

Het verkeer zoekt nu alternatieve routes om naar het zuiden te rijden, voornamelijk via de Eindhovenseweg en de Ringbaan in Weert. Ook op de Ringbaan-Oost staat het verkeer stil, vanaf de kruising bij de Sligro tot aan de verkeerslichten bij de Maaseikerweg.

Via België

Vervolgens tracht het verkeer via Stramproy en Kinrooi naar Maaseik te rijden. Ook in Kinrooi ondervindt men extra verkeershinder door deze omleidingen. Dus, als je van plan bent de weg op te gaan, houd dan rekening met extra reistijd.

Actuele informatie A2

De actuele situatie rondom de gekantelde betonmixer op de A2 bij Maasbracht kun je volgen via de speciale pagina van Rijkswaterstaat: https://wdg.li/2zklfba

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie