Con Amore viert de lente met korenspektakel in Buurthuis Moesel

Foto via Con Amore

Zaterdagavond 13 april om 19.30 uur gaat de gemengde zangvereniging Con Amore het podium op voor haar jaarlijkse lenteconcert samen met de gastkoren Zanggroep Vocus uit Weert en Femmes Vocales uit Meijel. Als speciale gast is uitgenodigd Salma Ali, de stadsdichter van Weert. Zij zal een gedicht voordragen en een lied ten gehore brengen. 

De zangverenigingen

Con Amore, met Sylvia Berghs als dirigente, telt ruim 45 enthousiaste leden en zingt ‘met liefde’ een scala aan muziekgenres. Voor het aanstaande lenteconcert staan weer de leukste en mooiste liederen op het programma. Op 13 april is Ron van Heck de pianist; Hans Lambers is de drummer van de avond. 

Zanggroep Vocus uit Weert bestaat uit alleen vrouwen en is in 1984 ontstaan vanuit vanuit een vriendengroep. Onder leiding van dirigente Marij Berkers zingen de dames licht populaire muziek, in meerdere talen. Zangplezier en het samen zingen staan voorop.

Femmes Vocales uit Meijel bestaat uit 39 vrouwen die dit jaar het 35-jarig bestaan van hun koor vieren. Het is een enthousiaste koor waarin saamhorigheid een grote rol speelt. Het repertoire van de dames bestaat uit voornamelijk hedendaagse muziek, maar ook licht klassieke muziek gaan ze niet uit de weg. 

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 13 april 2024
  • Locatie: Buurthuis Moesel, Christinelaan 25 in Weert
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Entree: gratis

Na het concert is er de mogelijkheid om er met elkaar nog een gezellige avond van te maken in Buurthuis Moesel.