Cranendonck start met Gemeentelijke Verduurzamingsregeling

Algemeen Cranendonck Reageer 2 min. leestijd
Foto via Pexels

Cranendonck – Dit voorjaar start gemeente Cranendonck als eerste gemeente in de provincie Noord-Brabant met de Gemeentelijke Verduurzamingsregeling (GVR). Hiermee kunnen inwoners met een koopwoning hun huis verduurzamen zonder zelf te investeren of een lening af te sluiten.

Energiekosten laag houden

Het verduurzamen van je huis helpt om de energiekosten laag te houden. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van muren of het leggen van zonnepanelen. Ook is het goed voor de planeet. Veel mensen willen graag stappen zetten, maar worden tegengehouden door de kosten die ze hiervoor moeten maken. 

Karel Boonen, wethouder Duurzaamheid: “De GVR helpt onze inwoners met het verduurzamen van hun woning. Ze hoeven door deze regeling geen spaargeld te gebruiken of een lening te nemen. Zo kun je vanaf dag één profiteren van meer comfort. Daarbij is de rust die een voorspelbare energierekening met zich meebrengt erg fijn.” 

Hoe werkt de GVR?

In ruil voor verduurzamingsmaatregelen betaalt de woningeigenaar verspreid over 30 jaar een gemeentelijke heffing, ook wel baatbelasting genoemd. Deze heffingskosten worden goedgemaakt door de besparing op de energierekening die je met de aangebrachte maatregelen realiseert. De GVR is gekoppeld aan de woning. Wanneer de woning verkocht wordt, gaat deze dus over naar de nieuwe eigenaar van de woning.

De GVR kan gebruikt worden voor isolatie van dak, muren, glas, vloer en bodem en het installeren van zonnepanelen. De GVR wordt uitgevoerd door De Woonpas. Zij neemt de woningeigenaar al het werk en de zorg voor het verduurzamen van de woning uit handen. 

Richard van Rooij, directeur van De Woonpas: “Het is onze missie om woningverduurzaming bereikbaar te maken voor iedereen. We zijn daarom blij dat we aan de slag gaan in gemeente Cranendonck. In samenwerking met de gemeente kunnen we de krachten bundelen om woningeigenaren maximaal te ontzorgen in de verduurzaming van het eigen huis.” 

Ambassadeurs van de Woonpas zijn de komende weken in verschillende kernen in Cranendonck aanwezig om woningeigenaren te informeren over de GVR. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie