Gibrael Aipassa Zuid-Nederlands kampioen boksen

Sport Reageer 1 min. leestijd
Ingestuurde foto

Zaterdag vonden de finales van de Zuid-Nederlandse kampioenschappen boksen plaats. Vanuit Weert nam Gibrael Aipassa deel in de klasse tot 63,5 kg, vertegenwoordigend voor boksschool De Weerter Ring.

Na het winnen van de halve finales vorige week in Rotterdam, behield Gibrael Aipassa zijn ongeslagen status als bokser. Hij leverde een foutloze prestatie en domineerde de ring. Met een krachtige start in de eerste ronde, waarin Gibrael zijn tegenstander deed wankelen, zette hij deze strategie voort in de tweede ronde en behaalde opnieuw een overtuigende overwinning. Met twee gewonnen rondes op zak, bokste Gibrael slim en vermeed schade in de derde ronde. Dit leidde tot zijn kampioenschapstitel en de benoeming tot Zuid-Nederlands bokskampioen.

Trainer Aito Köster van boksschool De Weerter Ring kijkt terug op een succesvol toernooi voor Gibrael: “Het niveau wat Gibrael toont laat zien dat Weert weer mee telt in boksend Nederland. Sinds we 8 maanden geleden officiële wedstrijden zijn gaan boksen blijkt het nu zijn vruchten af te werpen. Weert is weer een sport kampioen rijker. Dit belooft veel voor de toekomst van boksend Weert.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie