Herenboeren Land van Weert viert 5-jarig jubileum en opening van kas

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Vijf jaar geleden richtte de coöperatie Herenboeren Land van Weert de boerderij Altweert op, een mijlpaal die gedurende het hele jaar 2024 regelmatig wordt herdacht.

Minisymposium

Als een feestelijke activiteit organiseerden ze een minisymposium, dat vandaag heeft plaatsgevonden. In plaats van het ontvangen van cadeaus, boden ze een ‘verbindend’ geschenk aan hun gasten aan. Deze bijeenkomst was bedoeld voor Limburgse organisaties die, net als zij, duurzaamheid, biodiversiteit en gezond voedsel hoog in het vaandel hebben. Diverse sprekers waren uitgenodigd en er werd een netwerk gecreëerd om elkaar beter te leren kennen. Ook vond op zaterdag de officiële opening van hun nieuwe kas plaats.

‘Breng een bezoek aan onze Kas’-dag

Bij Herenboeren Land van Weert zijn ze enorm trots op hun ‘nieuwe’, duurzame kas waar onbespoten groenten worden geteeld. Daarom organiseren ze op zondag 7 april van 11.00 tot 14.00 uur een ‘Breng een bezoek aan onze Kas’-dag voor alle leden en inwoners van Weert en omgeving.

De ‘coördinator Kas’ zal alles vertellen over het gebruik van de kas. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven langs de akkers, boomgaard en kruidentuin. Je bent van harte welkom om met jouw familie en vrienden langs te komen. Inmiddels staat de kas al vol met meer dan 4000 planten die deels klaar zijn voor de eerste oogst.

Bekijk een video: https://youtu.be/3cHVev-q2YQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie