Informatieavond Toon Hermans Huis over kanker en werk

Algemeen Plaats een reactie 3 min. leestijd

Het Toon Hermans Huis Weert e.o. organiseert op dinsdag 7 mei een speciale thema-avond rond het thema ‘Kanker en Werk, hoe doe je dat?’. Deze avond zal dhr. Onno van Domburg Scipio, Adviseur Verzuim en Re-integratie bij Libra Arbeidsexpertise en ervaringsdeskundige met kanker, vertellen welke invloed kanker kan hebben op je werk. Wat komt er allemaal op je af wanneer je de diagnose kanker hebt gekregen en je weer aan het werk wilt (of moet) gaan? Wat zijn je rechten en plichten?

Het is belangrijk dat je weet waar je terecht kunt voor hulp en begeleiding bij je re-integratie. Het Toon Hermans Huis en Onno van Domburg Scipio bieden tevens de mogelijkheid om over dit onderwerp een persoonlijke afspraak met hem te maken. 

Werken met of na kanker 

Jaarlijks krijgen ongeveer 50.000 mensen in de werkende fase van hun leven de diagnose kanker. Het kunnen hervatten van werk tijdens of na de behandeling tegen kanker is een belangrijk aspect waardoor mensen een stukje identiteit terugkrijgen en een betere kwaliteit van leven ervaren. Door de constante verbetering in diagnostiek en behandeling krijgen mensen met kanker meer mogelijkheden om hun werk te hervatten. Er bestaat ondersteuning voor werkhervatting, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Echter, door de grote verscheidenheid aan informatievoorziening blijkt dat de juiste vorm van ondersteuning niet altijd even makkelijk vindbaar is voor de (ex-)patiënt, de werkgever en de zorgprofessional. Hierdoor kan het proces van werkhervatting vertragen of vastlopen, vaak ten koste van de (ex-)patiënt. 

De problemen met werken kunnen sterke invloed hebben op je financiële situatie. Maar ook op de zingeving aan je leven. Je ontwikkelingsmogelijkheden zijn plotseling heel anders dan waarop je had gerekend. Bovendien wordt je thuissituatie anders als je minder of niet meer kunt werken. 

Deze informatiebijeenkomst heeft als doel uit te leggen wat de mogelijkheden zijn om werken met kanker door bestaande kennis en ervaring toegankelijker te maken. Hierdoor worden de kansen op een succesvolle terugkeer naar het werk vergroot. 

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 7 mei 2024
  • Locatie: Toon Hermans Huis Weert, Graaf Jacobstraat 1 in Weert
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Aanmelden: [email protected]

Afhankelijk van de belangstelling wordt zo nodig uitgeweken naar een andere locatie. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie