Lezing over planetologie door Geologische Vereniging Mente et Malleo

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

De Geologische Vereniging Mente et Malleo Weert nodigt je vrijdag 26 april uit voor het bijwonen van een lezing over planetologie. Weertenaar Jeroen Goubet zal op deze avond van alles vertellen over de wetenschap van planeten, manen en andere hemellichamen in ons zonnestelsel.

Geologie

Geologie, een aardwetenschap, bestudeert namelijk het ontstaan van de aarde, de geschiedenis en de processen die haar vorm hebben gegeven. Veel van de processen die de aarde vormden en nog vormen vinden echter ook plaats op andere hemellichamen in ons zonnestelsel.

Tijdens de lezing komen zowel treffende overeenkomsten als verbazingwekkende verschillen met onze thuisplaneet aan bod. Te beginnen met het dichtstbijzijnde hemellichaam: de maan. Om daarna stapje voor stapje verder de ruimte en het onbekende in te gaan. 

Jeroen Goubet

Jeroen Goubet is chemisch analist en daarnaast gemeenteraadslid. Van kinds af aan heeft hij een grote interesse voor het buitenaardse. Inmiddels heeft hij vier boeken over ruimtevaart en sterrenkunde op zijn naam staan. Hij weet op een toegankelijke manier de grootste prestaties van de mens in de ruimte en de meest ingewikkelde kosmische verschijnselen uit te leggen, zodat een breed publiek het kan begrijpen.

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 26 april 2024
  • Locatie: Natuur en Milieu Centrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert 
  • Tijd: 20.00 uur tot circa 21.00 uur
  • Entree: € 3,- voor niet-leden, gratis voor leden
  • Aanmelden (voor niet-leden) kan tot 22 april via [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie