SV Laar staat steviger op derde plaats

Sport Plaats een reactie 2 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

Het is buitengewoon spannend in de tweede klasse D. Er stond afgelopen zondag voor een aantal ploegen veel op het spel. SV Laar, dat bijzonder kansrijk is voor het halen van de play-offs voor een plaats in de eerste klasse, moest aantreden tegen Oirschot Vooruit dat met slechts een punt achterstand op koploper De Valk een reële kans had om kampioen te worden.

Overwinning

SV Laar won met 3-0 en verkleinde daarmee de kampioenskansen van Oirschot Vooruit aanzienlijk. Voor SV Laar betekende dit niet alleen behoud van de derde plaats, maar door het gelijke spel van Hilvaria tegen Reusel Sport ook een versteviging van de positie. Dit gelijke spel van Hilvaria had ook gevolgen voor de positie van stadsgenoot Wilhelmina ’08 dat met 1-4 van Geldrop verloor en nu in punten gelijk staat met Hilvaria. De degradatiezorgen van Wilhelmina beginnen hiermee wel ernstige vormen aan te nemen.

Wedstrijdverslag

De ruime 3-0 overwinning doet ten onrechte vermoeden dat SV Laar domineerde. Oirschot Vooruit zocht volop de aanval en Laar doelman Mike Betting had bepaald niet over gebrek aan werk te klagen.

In de 40e minuut werd bij een Laar-aanval de bal door een verdediger van Oirschot tegen een medespeler geschoten en dat bracht vervolgens Jurre Neijnens in scoringspositie: 1-0 voor SV Laar.

In de 52e minuut schoot Jordi Beelen de 2-0 binnen. In de 85e minuut schoot Stijn Jacobs via de onderkant van de lat de 3-0 binnen. Ondanks protesten van de Oirschot-spelers dat de bal de doellijn niet gepasseerd zou hebben kende de scheidsrechter het doelpunt toe.