APK en training voor rollator en scootmobiel in Cranendonck

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto's via Depositphotos

Cranendonck – Op 6 en 7 mei vinden er gratis trainingen voor rollatorgebruikers en scootmobielgebruikers plaats in de gemeente Cranendonck. Laat je rollator gratis keuren tijdens een ‘APK’ of volg een training voor het gebruik van je scootmobiel en/of rollator. Deze rollator APK’s en scootmobieltrainingen vinden op verschillende plekken in de gemeente Cranendonck plaats. De sociaal makelaars zijn ook ter plaatse om je te ondersteunen bij vragen of zaken waar je tegenaan loopt.

‘APK’ en oefenmoment

Onder het genot van een kopje koffie of thee krijg je uitleg over jouw deelname aan het verkeer. In de tussentijd kun je jouw rollator laten controleren door een erkende monteur. Vervolgens heb je tijd om vragen te stellen over het gebruik van de rollator en scootmobiel aan een ergotherapeut. Bijvoorbeeld over hoe hoog een rollator moet worden ingesteld en wat een goede zithouding op de scootmobiel is. Tot slot wordt er (in groepen) een oefenronde gereden in jouw omgeving. Dit gebeurt onder begeleiding van een ergotherapeut. Als je verdere hulpvragen hebt, zijn de sociaal makelaars er om je verder te helpen en te adviseren.

Waar en wanneer?

Maandag 6 mei

  • 09.30 – 11.00 uur in Budel-Dorplein gemeenschapshuis De Schakel
  • 11.30 – 13.00 uur in Budel-Schoot, gemeenschapshuis De Reinder
  • 13.30 – 15.00 uur in Budel, MFC De Borgh

Dinsdag 7 mei

  • 09.30 – 11.00 uur in Gastel, gemeenschapshuis De Schaapskooi
  • 11.30 – 13.00 uur in Soerendonk, gemeenschapshuis Den Donck
  • 13.30 – 15.00 uur in Maarheeze, buurthuis Onze School

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via [email protected] of via 088-9878500. Voor aanmelden en meer informatie kun je ook de sociaal makelaar in jouw kern benaderen door een e-mail te sturen naar [email protected] of een WhatsApp-bericht naar 06-82662392.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie