Grenswegen zaterdag dicht vanwege Sezoensrally in Bocholt

Informatie Reageer 2 min. leestijd
Afzetting staat klaar naast Weerterweg in Bocholt

Komende zaterdag 18 mei wordt de 47ste Sezoensrally verreden. De wedstrijd vindt plaats in de Belgische gemeente Bocholt en de steden Bree en Peer. Dit heeft ook invloed op het doorgaande verkeer vanuit Weert.

Als je zaterdag van plan bent om via Bocholt te reizen, houd dan rekening met afsluitingen en omleidingen. Gedurende de dag zullen diverse grenswegen afgesloten zijn, denk aan Weerterweg in het verlengde van de Bocholterweg. De wedstrijd zelf duurt van 10.00 tot 19.00 uur, maar afsluitingen en omleidingen kunnen ook vóór en na deze tijden van kracht zijn.

Houd er rekening mee dat de grenswegen vanuit Altweerterheide en Stramproy afgesloten zijn. Als je naar Bocholt wil reizen, wordt geadviseerd om via de Kempenweg (N564) in Weert richting Lozen te rijden en de omleidingsroute te volgen.

Molenbeersel is bereikbaar

Wil je bijvoorbeeld tanken in Molenbeersel of Kinrooi? Geen probleem. De Weertersteenweg tussen Kinrooi en Stramproy blijft gewoon open.

Ben slim en voorkom irritatie

Voorkom irritatie bij jezelf en anderen. Ben slim door geen alternatieve routes door het buitengebied te zoeken. De rally vindt ook plaats op wegen buiten de bebouwde kom. Je kan dus voor onverwachte afsluitingen komen te staan.

Over de rally

De Sezoensrally in Bocholt wordt verreden als de vierde manche van het BFO Belgian Rally Championship en wordt georganiseerd door Racing Team Moustache. Ongeveer een derde van de rally wordt gereden op gravelwegen in het buitengebied.

Dit jaar staan ook bekende namen zoals Jos Verstappen en Tom Boonen op de deelnemerslijst. Voor meer informatie over het evenement, bezoek de website van de Sezoensrally: https://www.sezoensrally.be/.


Naar aanleiding van de vele feedbackberichten van vorig jaar: het evenement heet ‘Sezoensrally’ (zonder ‘i’) en niet ‘Seizoensrally’. Dat bespaart je wat boosheid en typwerk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie