Historisch konvooi vertrekt vanuit Weert naar Normandië

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto door Joris Metten

Een bijzondere gebeurtenis vond plaats op vrijdagochtend 31 mei. Drie grote diepladers van transportbedrijf Hoefnagels vertrokken vanuit Weert naar de historische stranden van Normandië. Beladen met antieke militaire voertuigen, waaronder jeeps, vrachtwagens en motoren uit de Tweede Wereldoorlog.

De voertuigen behoren toe aan een lokale groep gepassioneerde verzamelaars van militaire geschiedenis. Zij hebben zich ingezet om deze voertuigen uit het verleden te restaureren en te onderhouden. De groep reist naar Normandië ter ere van de 80-jarige herdenking van D-Day, een cruciaal moment in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. De aanwezigheid van de vele historische voertuigen zal een authentiek tintje geven aan de herdenkingsplechtigheden die de komende week plaatsvinden.

“Het is een eer om deel te mogen uitmaken van deze belangrijke herdenkingen op een unieke locatie”, zegt een van de deelnemers van de groep. “Onze voertuigen zijn niet alleen een eerbetoon aan wat er gebeurd is in die tijd, maar ook aan de moed en opoffering van de vele soldaten die hebben gevochten voor onze vrijheid.”

Met hun aankomst in Normandië zullen de voertuigen deelnemen aan een reeks evenementen, waaronder parades en historische rondritten, die de herinnering aan de helden van D-Day levend houden. Dit transport en de komende week herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om onze geschiedenis te blijven herdenken en eren.


Een tekstuele bijdrage van E. van Essen

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie