Musica Sacra preview concert in Museum W 

Exclusief concert van Spaanse top gitariste María Marín 

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto door Carlos Bonilla Mj

Op zondag 23 juni staat klassieke gitariste en flamenco zangeres María Marín in Museum W. Ze geeft hier een preview van het concert dat ze eind september in Maastricht tijdens het kunstenfestival Musica Sacra zal geven. Een unieke samenwerking tussen Musica Sacra, Munttheater en Museum W. En een uitzonderlijke kans om dit concert nu al bij te wonen en María te horen spelen. 

María Marín 

María Marín is geboren in ‘Utrera’, in het zuiden van Spanje. Ze heeft onder andere gestudeerd aan Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze behaalde een masterdiploma in Klassieke Gitaar en ontdekte haar liefde voor flamenco. María Marín heeft na haar studie nog enkele jaren in Den Haag gewoond en is nu weer terug naar Spanje verhuisd. Speciaal voor dit concert in Museum W komt ze weer naar Nederland om haar muziek te laten horen. Ze geeft een soloconcert waarin ze een muzikaal verhaal presenteert en de kunst van flamenco en zang verkent. 

Musica Sacra 

Musica Sacra is een vierdaags kunstenfestival in de gehele binnenstad van Maastricht. Dit jaar is het thema ‘Uit vrije wil’. María Marín is een van de artiesten die het festival Musica Sacra zal openen op vrijdag 20 september. Haar eigen concert vindt later die avond plaats. 

Samen op zondag 

Vanaf februari 2024 werken het Munttheater en Museum W intensief samen om het aanbod van klassieke kamermuziek concerten en jong theatertalent een plek te geven in de voormalige Raadzaal van Museum W. Het programma heeft de naam ‘Samen op Zondag’ gekregen. 

Praktische informatie

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie