SV Laar toont vertrouwen in aanloop naar play-offs

Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

In de gewonnen derby van zondag tegen stadsgenoot Wilhelmina ’08 toonde SV Laar vertrouwen in de aanloop naar de play-offs voor een plek in de eerste klasse. Hoewel SV Laar zich al heeft gekwalificeerd voor de play-offs, wil het vermijden dat het op 30 mei in de eerste ronde moet spelen. Dit kan worden bereikt door de derde plaats in de ranglijst te behouden. Met een voorsprong van drie punten op nummer vier Reusel Sport en een aanzienlijk beter doelsaldo lijkt dit haalbaar. Echter, SV Laar staat nog tegenover Geldrop en Brabantia in de laatste twee wedstrijden van de competitie. Beide teams maken nog kans om degradatiewedstrijden te ontlopen.

Mogelijke degradatie voor Wilhelmina ’08

Voor het eerste elftal van Wilhelmina ’08 lijkt het seizoen dramatisch te eindigen. Het meest positieve scenario is dat het team tijdens de degradatiewedstrijden zijn plaats in de tweede klasse kan behouden. Het meest negatieve scenario is dat het team op gelijke hoogte of zelfs lager eindigt dan nummer voorlaatst Hilvaria, wat directe degradatie tot gevolg heeft.

Wedstrijdverslag

Vanaf de aftrap van afgelopen zondag zette SV Laar direct druk en dat resulteerde al in de 6e minuut in een doelpunt van Jochem Neijnens (0-1). In de 18e minuut bracht Gijs Linssen met een kopbal de stand gelijk (1-1).

Vlak voor rust zorgde Rens Spitters, een opkomend talent, ervoor dat de oranjemannen weer op voorsprong kwamen (1-2).

Ook na de rust begon SV Laar sterk. Nadat Laar-aanvaller Jurre Neijnens in het strafschopgebied werd gevloerd, wees scheidsrechter Babat naar de stip en benutte Stijn Jacobs de penalty (1-3). Daarna bepaalden Jordi Beelen en Jurre Neijnens de eindstand (1-5).


Een bijdrage van Jan Lemmen

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie