20e editie van de Nationale Nachtvlindernacht op Boshoven

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juli vindt de 20e editie van de Nationale Nachtvlindernacht (NNN) plaats in Nederland. Dit jaarlijkse onderzoek wordt ook in Weert uitgevoerd, dit keer op het Vrakkerplein aan de Boshoverweg 49 in Weert.

Het is algemeen bekend dat het slecht gaat met de dagvlinders. Het natte, koude voorjaar helpt daar niet bij. Hoe het met de nachtvlinders is gesteld, wordt tijdens deze activiteit in beeld gebracht. Het aantal soorten van deze insectengroep bedraagt ongeveer 3000, wat schril afsteekt tegen de ongeveer 70 soorten dagvlinders in Nederland.

De organisatie heet je van harte welkom om erbij te zijn wanneer er weer een nieuwe soort op het lijstje bijgeschreven kan worden. Met smeer worden de nachtvlinders op de bomen rond het plein gelokt. Ook wordt er een grote nachtvlinderval opgezet met diverse soorten lampen. Samen kijken de deelnemers welke vlinders erop af komen. Met de app Obsidentify op je telefoon kun je zelf door middel van een foto meezoeken welke nachtvlinders zich laten zien.

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 5 juli 2024
  • Locatie: Vrakkerplein, Boshoverweg 49 in Weert
  • Tijd: start 21.30 uur, einde 03.00 uur

Bij slecht weer (regen of harde wind) gaat het evenement niet door. Eventueel wordt er de volgende dag een nieuwe poging gedaan. Via de Facebookpagina ‘Vrakkerplein’ blijf je op de hoogte van de laatste updates.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie