Munttheater rolt ook volgend jaar loper uit voor cultuureducatie

Kunst en Cultuur Reageer 2 min. leestijd
Foto via Munttheater

De laatste weken van het schooljaar zijn begonnen. Het Munttheater kijkt terug op een bijzonder schooljaar, waarin meer dan 3.000 leerlingen werden ontvangen in het theater. Ook volgend schooljaar wordt de loper weer uitgerold voor cultuureducatie.

Vanwege het groeiende succes in eerdere jaren is er weer een afwisselend educatieprogramma samengesteld. Voor iedere leeftijd zijn er voorstellingen met diverse thema’s, passend in de belevingswereld van de kinderen. Omdat het Munttheater volgend seizoen ook haar 50-jarig jubileum viert is het programma extra uitgebreid.

Kennismaken met theater

De educatievoorstellingen worden door zowel de leerlingen als de leraren met veel enthousiasme ontvangen. Steeds meer scholen weten het Munttheater te vinden als het gaat om cultuureducatie. Voor de basisschoolleerlingen is dit vaak een eerste kennismaking met een nieuwe en onbekende wereld. Een bezoek aan een theatervoorstelling doet ongelooflijk veel met het jonge brein. Live theater neemt kinderen mee in een magische wereld, prikkelt hun fantasie, inspireert en spoort het creatieve denken aan. Het Munttheater wil zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met het theater. “Wij geloven dat het kijken en luisteren naar podiumkunst de blik van kinderen op de wereld verruimt.”

Passend aanbod voor elke leeftijd

Voor volgend schooljaar staat het educatieaanbod al klaar. Vanwege het 50-jarig jubileum is het programma uitgebreid met twee extra voorstellingen. Er is onder andere aanbod in het kader van de Kinderboekenweek, Weert Respecteert en de Kindermuziekweek. In de diverse voorstellingen leren de kinderen over thema’s als omgaan met je angsten, jezelf zijn en je eigen krachten ontdekken. Aan de meeste voorstellingen is een gratis educatieprogramma gekoppeld voor een extra verdieping. Het Munttheater is blij op deze manier zaadjes te kunnen planten voor de bezoekers van de toekomst.

Kijk voor meer informatie en het aanbod op: https://www.munttheater.nl/educatie

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie