Helikopteroefening ‘Joint Falcon’ boven Weerter- en Budelerbergen

Informatie Reageer 1 min. leestijd

Op 16 juli zullen twee transporthelikopters intensief trainen boven de Weerter- en Buulderbergen. Het gaat om een multidisciplinaire Air Assault oefening genaamd ‘Joint Falcon’. Tijdens deze dag zullen zij, samen met hun bemanningen en 120 militairen van de militaire eenheid Defensie Helikopter Commando (DHC), diverse oefeningen uitvoeren.

De training richt zich op laagvliegen dicht bij de grond om buiten vijandelijke radarbeelden te blijven in een echte operationele situatie. Helikopterpiloten en grondeenheden zullen hun integratie en samenwerking oefenen om hun vaardigheden te versterken.

Extra beperkingen voor drone-vliegers

Gedurende deze oefening wordt gebruik gemaakt van onbemande vliegtuigen, bekend als Remotely Piloted Aircraft System (RPAS). Ter bescherming van deze speciale luchtactiviteiten is op 16 en 17 juli het tijdelijke gebied met beperkingen (TGB) Kruispeel ingesteld. Drone-eigenaren dienen rekening te houden met extra beperkingen in het Weerter luchtruim.

Deze maatregelen zijn essentieel voor de veiligheid en het succes van de trainingsoefeningen.

Meer informatie: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2024-19029.html

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie