‘Warme zomeravond met Vivaldi’ in Franciscus Huis Weert

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

De Orgelkring Franciscus Huis nodigt iedereen op vrijdagavond 12 juli uit voor een sprankelend zomeravondconcert. Dit concert vindt mede plaats in het kader van het 10-jarig jubileum van Orgelkring Weert. Je kunt deze avond getuige zijn van een unieke uitvoering van Vivaldi’s vier jaargetijden door organist Geert Bierling.

Geert Bierling is bekend als stadsorganist van Rotterdam en vaste bespeler van het vierklaviers Flentrop-orgel van concertgebouw de Rotterdamse Doelen. Hij brengt vrijdagavond het meesterwerk ‘Quattro Stagioni’, dat Vivaldi in 1723 componeerde, ten gehore.

Tijdens het concert op vrijdag 12 juli klinken deze vier concerten niet in de oorspronkelijke bezetting voor soloviool, strijkers en continuo, maar in een sprankelende en meeslepende bewerking voor orgelsolo, gemaakt en uitgevoerd door Geert Bierling.

De fluitende en fladderde vogels die de lente aankondigen, de broeierige zomer met haar onweer, de jachttaferelen in de herfst, en het winterse krakende ijs – al deze taferelen die Maestro Vivaldi muzikaal uitbeeldt zijn tijdens dit concert niet alleen te horen, maar ook te zien. Ze worden in beeld gebracht op het filmdoek met kleurrijke animaties van de vier jaargetijden.

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 12 juli 2024
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Locatie: Franciscus Huis Weert, Biest 43a in Weert
  • Entree: vrije gave na afloop van het concert
  • Meer informatie: www.orgelkring-weert.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie