Weiland met gemaaid gras in brand in Budel

112 Reageer 1 min. leestijd

Budel – De brandweer werd dinsdagmiddag rond 15.45 uur gealarmeerd vanwege een buitenbrand aan de Broekkant in Budel. Een strook droog gras nabij een bosperceel stond in brand.

Bij aankomst bleek het te gaan om een weiland met gemaaid gras van ongeveer 70 bij 100 meter, zo meldt de woordvoerder van de brandweer. Uit voorzorg werd er opgeschaald met een extra blusvoertuig en een waterwagen om de brand snel onder controle te krijgen.

Brandweerkorpsen uit Budel en Maarheeze waren snel ter plaatse en slaagden erin de vuurranden te blussen, waardoor erger werd voorkomen. Ook een waterwagen uit Heeze kwam ter plaatse, maar deze hoefde niet ingezet te worden.

Een loonwerker heeft de randen van het weiland geïnspecteerd om te controleren of de situatie volledig onder controle was. De brand is inmiddels onder controle, maar het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

Bekijk een video: https://youtu.be/HfVlsNPXT14

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie